Novosti

SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

Neki su zastupnici u raspravi iznijeli primjedbe na određene dijelove izvješća o radu i financijskom poslovanju Saveza u 2018. godini te na neke stavke iz financijskog plana za 2019. godinu, ali su pri glasovanju svi bili jedinstveni i prihvatili ponuđene dokumente.

IZOBRAZBA I LOVOČUVARSKI ISPIT U SREDIŠNJOJ BOSNI

U Središtu za cjeloživotno učenje u Donjem Putićevu, 29. ožujka 2019. provedena je izobrazba kandidata za lovočuvare iz lovačkih udruga iz Županije Središnja Bosna, kojima su se radi ušteda priključili kandidati za lovočuvare iz dijela lovačkih udruga članica Lovačkog saveza Herceg Bosne iz Zeničko-dobojske i Posavske županije.

LD „Mosor“ Široki Brijeg: OTOVORENO PRVENSTVO DRUŠTVA U LOVNOM STRELJAŠTVU

U povodu 29. obljetnice povijesnog zaustavljanja tenkova bivše JNA na granici širokobriješke općine, 4. svibnja 2019. na streljani na Mostarskom blatu održano je tradicionalno Otvoreno prvenstvo LD-a „Mosor“ Široki Brijeg u lovnom streljaštvu – disciplina trap.

LD „Jarebica“ Mostar: LOVAČKA VEČER

Ovogodišnja lovačka večer LD-a „Jarebica“ Mostar upriličena je u svadbenom salonu „Afrodita“ u Sretnicama. Nazočilo joj je oko 500 uzvanika, dio njih i onoga što se događalo, možete vidjeti na fotografijama u prilogu.

UPRAVNI ODBOR IMENOVAO RADNA TIJELA SAVEZA

Na sjednici održanoj 19. prosinca 2018. u Mostaru, koja je imala i radni i svečani karakter, Upravni odbor Lovačkog saveza Herceg Bosne razmatrao je više aktualnih pitanja i o svemu, nakon rasprave, donio odgovarajuće odluke i zaključke.

USVOJEN KALENDAR LOVNOG STRELJAŠTVA ZA 2019. GODINU

Prvi sastanak novoizabranog Povjerenstva za lovno streljaštvo održan je 30. siječnja 2019. u prostorijama LD-a „Galeb“ Čapljina. Sastanku su nazočili i predstavnici članica Saveza koje nastupaju u Ligi Herceg Bosne u lovnom streljaštvu.

RASPORED KINOLOŠKIH MANIFESTACIJA ZA 2019. GODINURASPORED KINOLOŠKIH MANIFESTACIJA ZA 2019. GODINU

HAJKA U ORGANIZACIJI LD-a „GOLUB“ ČITLUK

Lovačko društvo „Golub“ Čitluk ovogodišnju je hajku na štetnike upriličilo 17. veljače u dijelu svoga lovišta koji graniči s lovištima „Galeba“ iz Čapljine i „Kravice“ iz Ljubuškog. Na zbornome mjestu ispred lovačkog doma u Potpolju okupilo se ukupno 370 lovaca...