Novosti

LOVNO STRELJAŠTVO - SAVEZNA NATJECANJA U ORAŠJU I ŠIROKOM BRIJEGU

Lovački Savez HB Lovačka udruga „Sava“ Orašje bit će domaćin 9. Otvorenog prvenstva Saveza, 27. svibnja na streljani „Jelineži“, a Lovačko društvo „Mosor“ Široki Brijeg 17. Prvenstva članica Saveza, 5. kolovoza na streljani „Mostarsko blato“.


U konobi „Sveti Hubert“ u Donjem Malom Ograđeniku (Čitluk), 9. veljače 2017. održan je zajednički sastanak članova Povjerenstva za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Herceg Bosne i predstavnika Hercegovačke lige u lovnom streljaštvu. Na dnevnom je redu bilo izvješće o natjecanjima u 2016. godini i donošenje kalendara natjecanja za 2017. godinu.

Predsjednik Povjerenstva Ivica Bačić kazao je da je prošla godina bila iznimno uspješna i po broju natjecanja i po kvaliteti njihove organizacije i po rezultatima strijelaca. Na razini Saveza održana su dva planirana natjecanja: Prvenstvo članica Saveza 6. kolovoza 2016. na Kupresu i Otvoreno prvenstvo Saveza 28. svibnja 2016. u Čapljini. Uspješno je okončana treća, uzastopna, sezona Hercegovačke lige u lovnom streljaštvu.

Na ovom je sastanku usvojen kalendar streljačkih natjecanja u Savezu u 2017. godini. Lovačka udruga „Sava“ iz Orašja bit će domaćin 9. Otvorenog prvenstva Saveza (27. svibnja na streljani „Jelineži“), a Lovačko društvo „Mosor“ Široki Brijeg 17. Prvenstva članica Saveza (5. kolovoza na streljani „Mostarsko blato“).

Nastavlja se natjecanje i u Hercegovačkoj ligi. Sudionici sastanka izrazili su žaljenje i određeni prigovor vodstvu LD-a „Jarebica“ Mostar zbog prošlogodišnjeg neodržanog a planiranog natjecanja na streljani u Mostaru, a nema ga u planu ni za ovu godinu.

Na sastanku je dana potpora strijelcima i vodstvu HLU-a „Malič“ Grude, gdje su u tijeku aktivnosti oko izgradnje vlastite streljane. Također je bilo govora o uključivanju mlađih strijelaca na natjecanja, pa je odaslan još jedan apel vodstvima lovačkih udruga da daju konkretnu potporu lovnom streljaštvu. Predloženo je također da se na natjecanjima u pojedinačnom poretku nagradi svih šest strijelaca koji uđu u finalnu serije: prva trojica pokalima, a ostali lovačkim rekvizitima po izboru domaćina natjecanja.

LOVNO STRELJAŠTVONATJECANJA U LOVNOM STRELJAŠTVU U 2017. GODINI

 • 6. svibnja 2017. - Otvoreno prvenstvo LD-a "Mosor" Široki Brijeg (u povodu obljetnice zaustavljanja tenkova tzv. JNA)
 • 20. i 21. svibnja 2017. Otvoreno prvenstvo LD-a "Tetrijeb" Kreševo
 • 27. svibnja 2017. Otvereno prvenstvo Saveza, LU "Sava" Orašje
 • 17. lipnja 2017. Otvoreno prvenstvo HLU-a "Orao" Čitluk
 • 1. srpnja 2017. Županijsko prvenstvo HBŽ-a, LD "Tetrijeb" Kupres
 • 15. srpnja 2017. Otvoreno prvenstvo LD-a "Žec" Busovača
 • 22. srpnja 2017. Otvoreno prvenstvo LU-a "Kuna" Domaljevac. Memorijal "Željko Pejić — Turo"
 • 5. kolovoza 2017. Prvenstvo članica Saveza, LD "Mosor" Široki Brijeg
 • 27. kolovoza 2017. Tumir u lovnom streljaštvu, disciplina trap. Gater "Sv. Hubert" Čitluk
 • 2. rujna 2017. Otvoreno prvenstvo LU-a "Jadran" Neum
 • 24. rujna 2017. Prvenstvo LO-a "Vitez" Vitez
 • 30. rujna 2017. Otvoreno prvenstvo LD-a "Galeb" Čapljina