Novosti

GRUDE: DESETO OTVORENO PRVENSTVO LOVAČKOG SAVEZA HERCEG BOSNE U LOVNOM STRELJAŠTVUOvogodišnje Otvoreno prvenstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu održano je 27. svibnja 2018. na novoizgrađenoj streljani u Grudama. Natjecali su se strijelci iz LU-a „Sava“ Orašje, LU-a „Kuna“ Domaljevac, LSUG-a „Jarebica“ Štrepci, LD-a „Zec“ Busovača“, LD-a „Lještarka“ Kiseljak, LD-a „Mosor“ Široki Brijeg, LD-a „Galeb“ Čapljina, LU-a „Jadran“ Neum, HLU-a „Orao“ Čitluk, LD-a „Jarebica“ Mostar i domaćini iz HLU-a „Malič“ Grude, ukupno 45 natjecatelja.

Na otvaranju, strijelcima se obratio Ivan Ančić, predsjednik HLU-a „Malič“ Grude. Pozdravio je nazočne, a onda se osvrnuo na izgradnju streljane i njezino značenje, te na pomoć koja je pristigla od strane donatora.

Načelnik Općine Grude, Ljubo Grizelj, zbog zasluga za njezinu izgradnju i „kum“ streljane, nakon nekoliko pohvalnih riječi o grudskim lovcima i Lovačkom savezu Herceg Bosne, službeno je otvorio streljanu i Otvoreno prvenstvo Saveza u lovnom streljaštvu.

Streljanu je blagoslovio fra Stanko Pavlović, upravitelj župe Grude, a čast ispaliti svečani hitac pripala je Emilu Jurčiću, tajniku Udruge.
Nakon prve serije i solidnih rezultata, domaći su strijelci bili jako zadovoljni jer je njihov kolega Stjepan Grubišić „ubio“ svih 15 golubova, što je prva službena petnaestica na ovoj streljani.

Nakon druge serije i odličnih rezultata, ipak je najviše pokazala „Sava“ iz Orašja, u čijim je redovima nastupio Tihomir Ramljak, član LU-a „Jastreb“ iz Babine Grede.

U momčadskom poretku, s 81 pogotkom najbolja je bila LU „Sava“ Orašje (Nadir Nišlić, Marijan Marošević, Mustafa Beširević, Tihomir Ramljak), drugo mjesto, sa 75 „ubijenih“ golubova, pripalo je LD-u „Galeb“ Čapljina (Anđel Dragičević, Niko Rebac, Vedran Rebac, Ilija Prskalo), a 73 goluba LD-a „Mosor“ Široki Brijeg (Tomislav Mandić, Vladimir Mandić, Edo Duraković, Marko Damjanović) bila su dovoljna za treće mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji, najuspješniji je bio Tihomir Ramljak (29 – 15), drugi je bio Stjepan Grubišić (29 – 13), treći Mustafa Beširević (27 – 14), četvrti Slavenko Lasić (28 – 13), peti Ilija Prskalo (25 – 15), šesti Niko Rebac (25 – 10).

U svečanom dijelu, Đuro Oršolić, član Povjerenstva za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Herceg Bosne, uručio je diplome svim momčadima, a Filipu Filipoviću, članu LSUG-a „Jarebica“ Štrepci, zahvalnicu Saveza za pomoć u organiziranju natjecanja i fotografiranje brojnih događanja na razini Saveza.

Najboljim ekipama pokale je uručio Slavko Marin, predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne. Tom je prigodom predsjednik Marin čestitao svim sudionicima Otvorenog prvenstva Saveza, na poseban način pobjednicima. Čestitao je i Gruđanima na izgradnji streljane i odličnom domaćinstvu. „Ovo je jedanaesta streljana koju su izgradile naše članice. Savez potiče lovno streljaštvo (i) kroz pomoć u izgradnji streljana, što će činiti i ubuduće“, rekao je Marin.

Najboljim pojedincima pokale je uručio Ivan Ančić, čelnik grudskih lovaca.

Druženje je nastavljeno u hotelu „Otok“, kod starog lovca Dinka Pešorde, vlasnika hotela.