Novosti

PRVENSTVO ČLANICA SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU U ZNAKU ČITLUČANAOsamnaesto Prvenstvo članica Lovačkog saveza Herceg Bosne održano je 4. kolovoza 2018. na streljani „Vaganj“ u Kreševu. Domaćin ovoga natjecanja, treći put, bilo je LD „Tetrijeb“ Kreševo.

U ime domaćina nazočne je pozdravio Mladen Malenica, predsjednik LD-a „Tetrijeb“, koji je zajedno s Nikicom Kraljevićem, voditeljem streljačke sekcije, odlično pripremio ovo natjecanje.

U ime organizatora natjecanja nazočnima se obratio Jako Čavara, član Upravnog odbora Lovačkog saveza Herceg Bosne i predsjednik Županijskog vijeća za lovstvo Županije Središnja Bosna.

Čast da Prvenstvo proglasi otvorenim pripala je Renatu Pejaku, načelniku Općine Kreševo, koji je tom prigodom govorio o dobroj suradnji općinskih službi s lovačkim društvom, a
počasni hitac ispalio je devedesetogodišnji Jozo Ban, član LD-a „Tetrijeb“ Kreševo.

Na Prvenstvu članica Saveza u Kreševu sudjelovala su 34 strijelca iz 10 lovačkih udruga: LU „Sava“ Orašje, LU „Kuna“ Domaljevac, LD „Tetrijeb“ Kreševo, LD „Zec“ Busovača, LD „Lještarka“ Kiseljak, LD „Tetrijeb“ Kupres, LD „Mosor“ Široki Brijeg, HLU „Orao“ Čitluk, LD „Galeb“ Čapljina i LU „ Jadran“ Neum. Svaki se strijelac okušao u dvije serije po 15 golubova za momčadski poredak, a najbolja šestorica nastavila su natjecanje za pojedinačni poredak. Kuprešacima i Čapljincima, jer su imali samo po dva strijelca, bilo je dopušteno formirati zajedničku ekipu.

Prvo mjesto u momčadskoj konkurenciji osvojili su strijelci „Orla“ iz Čitluka (Marijan Luburić, Tomislav Luburić, Marinko Zovko i Mario Dugandžić) sa 82 pogotka. Drugi su bili strijelci „Save“ iz Orašja (Mato Oršolić, Nadir Nišlić, Mustafa Beširević i Marijan Marošević) sa 70 pogodaka, a kombinirana momčad Kupresa i Čapljine (Jurica Smoljo, Mirko Kelava, Niko Rebac i Zdenko Bakalar) sa 69 pogodaka plasirala se na treće mjesto.

U konkurenciji pojedinaca pobijedio je Marijan Luburić iz čitlučkog „Orla“ (28-14). Drugi je bio njegov brat Tomislav Luburić (27-13), također iz „Orla“, treći Ivica Bačić iz „Jadrana“ Neum (26-14), četvrti Mario Dugandžić iz „Orla“ (27-12), peti Mustafa Beširević iz „Save“ Orašje (25-14), šesti Alen Franić iz „Jadrana“ Neum (26-12). Dakle, najbolji pojedinac i prošle i ove godine bio je Marijan Luburić, što je uspjelo i njegovim kolegama, strijelcima čitlučkog „Orla“ u momčadskoj konkurenciji.

Nakon natjecanja, Nikica Kraljević uručio je prigodne zahvalnice Saveza za organizaciju natjecanja, Ivica Lučić diplome za sudjelovanje na Prvenstvu, Jako Čavara pokale i medalje u momčadskoj konkurenciji, a Mladen Malenica nagrade, pokale i medalje finalistima u pojedinačnoj konkurenciji.