Novosti

ORAŠJE: OSMI GASTRO-FEST U PRIPREMI LOVAČKOG ČOBANCALovci LU-a „Sava“ Orašje i ove su godine, u sklopu Dana općine Orašje, organizirali natjecanje u pripremi poznate lovačke delicije – lovačkog čobanca. Ispred Športsko-rekreacijskog centra „Bazeni“ u Orašju okupilo se više od 600 lovaca, predstavnika lovačkih udruga i sekcija iz Orašja, ali i iz čitave Županije Posavske, te brojni gosti.

U pripremi čobanca sudjelovalo je 12 ekipa iz 10 lovnih sekcija LU-a „Sava“, te gosti iz LU-a „Kuna“ Domaljevac, LD-a „Fazan“ Odžak i Oldteimer kluba „Posavac“ Orašje. Najukusniji čobanac skuhali su Ivo Baotić, Ivo Jurić i Ilija Benković, lovci iz sekcije Donja Mahala. „Naša sekcija ima 53 člana i ovo je naša prva velika pobjeda. Možda je presudila sitnica sa svježe mljevenom paprikom, ali više od svega je važnije da se družimo i da smo u kontaktu s prirodom. Nismo lovci zbog ulova, nego zato što volimo prirodu“, poručio je Ivo Baotić, kapetan pobjedničke ekipe. Za nijansu slabiji u kuhanju bili su lovci iz sekcija Vidovice i Matići, kojima su pripale nagrade za drugo i treće mjesto.

Marinko Džoić, predsjednik LU-a „Sava“ Orašje, drži kako je ova oraška i posavska priredba svojevrsni gastronomski festival i najveća manifestacija toga tipa, odlično posjećena od strane lovaca, gostiju i građana, i da će ubuduće biti obogaćena novim sadržajima. „Ovdje uistinu nije bitno tko će biti prvi ili drugi jer i onaj, uvjetno rečeno najlošiji čobanac, bude do posljednje kapi pojeden. Ovogodišnji interes i broj natjecatelja pokazuju naš ugled, što nam je jako drago, jer to znači da smo dobri domaćini i da smo pogodili sa sadržajem“, kaže Džoić.