Novosti

HAJKA U ORGANIZACIJI LD-a „GOLUB“ ČITLUK

Lovačko društvo „Golub“ Čitluk ovogodišnju je hajku na štetnike upriličilo 17. veljače u dijelu svoga lovišta koji graniči s lovištima „Galeba“ iz Čapljine i „Kravice“ iz Ljubuškog. Na zbornome mjestu ispred lovačkog doma u Potpolju okupilo se ukupno 370 lovaca, među kojima su bili i brojni gosti iz susjednih i drugih lovačkih udruga.

Nakon uobičajenih riječi dobrodošlice i želje da sve prođe u najboljem redu, koje je okupljenima uputio Tomislav Filipović, predsjednik LD-a „Golub“ Čitluk, i nakon hajke u kojoj su odstrijeljene tek po jedna lisica i kuna, hajkači i oni koji su im se u međuvremenu pridružili okupili su se na zajedničkom ručku kod lovačke kuće sekcije Cerno, gdje je bio postavljen šator za 500 ljudi. Pa ipak, koliko god bio velik, šator je bio pretijesan, pa je dosta lovaca bilo prinuđeno svoje stolove smjestiti pokraj šatora. Procjenjuje se da je na ručku bilo oko 450 uzvanika.

Bila je to doista impozantna slika, koju malo tko, osim lovaca, može prirediti. Lovački specijaliteti domaćih kuhara, Antić s harmonikom, KUD „Sveti Marko“ iz Vionice, trusa, taraban, trojanac, tombola s 18 vrijednih nagrada… Zanimljivo, glavnu nagradu, lovačku pušku, dobio je fra Miro Šego, koji je i blagoslovio ovo druženje.

Čestitke organizatoru, a posebice predsjedniku sekcije Cerno Damiru Barbariću.