Novosti

LD „Mosor“ Široki Brijeg: OTOVORENO PRVENSTVO DRUŠTVA U LOVNOM STRELJAŠTVU

U povodu 29. obljetnice povijesnog zaustavljanja tenkova bivše JNA na granici širokobriješke općine, 4. svibnja 2019. na streljani na Mostarskom blatu održano je tradicionalno Otvoreno prvenstvo LD-a „Mosor“ Široki Brijeg u lovnom streljaštvu – disciplina trap.

Osim domaćina na natjecanje su došli strijelci iz Busovače, Kiseljaka, Neuma, Ravnog, Čapljine, Mostara, Čitluka i Gruda, ukupno njih 40. Ovo prvenstvo ujedno je i prvo od ukupno sedam kola Lige Herceg Bosne u lovnom streljaštvu.

Nakon himne, sve natjecatelje i goste pozdravio je Krešo Ćavar, predsjednik LD-a „Mosor“ Široki Brijeg, koji je i proglasio natjecanje otvorenim.

Pucale su se dvije serije po 15 golubova za ekipni i finalna serija najbolje šestorice za pojedinačni poredak, a konkurencija nikad nije bila jača. Tomislav Mandić, Vladimir Mandić, Edo Duraković i Marko Damjanović, strijelci LD-a „Mosor“ Široki Brijeg, „ubili“ su 81 goluba i pobijedili, ispred LU-a „Jadran“ Neum (Ivica Bačić, Mato Bačić, Ante Matuško i Alen Franić) sa 76 pogodaka i HLU-a „Orao“ Čitluk (Marinko Zovko, Marijan Luburić, Tomislav Luburić i Mario Dugandžić), koji su sa 72 pogotka bili treći.

Unatoč donekle nepovoljnim vremenskim uvjetima finale je opravdao očekivanja. Na kraju se raspucavalo za svako mjesto, a posebice je bilo interesantno za prvo između Tomislava Mandića iz „Mosora“ i Ive Miloslavića iz LU-a „Lisac“ Ravno. Na kraju je s(p)retniji bio strijelac iz Ravnog. Njemu i njegovoj ekipi ovo je bio prvi nastup na ovom natjecanju. Drugi u pojedinačnoj konkurenciji bio je Tomislav Mandić (28-13), treći Ivica Bačić (28-12), četvrti Vladimir Mandić (26-14), peti Edo Duraković (27-12), šesti Slavenko Lasić (26-13).

Na kraju, sudionike natjecanja pozdravio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević te uručio pokale pobjednicima u ekipnoj konkurenciji. Ostale nagrade uručili su predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Širokog Brijega Tomislav Čerkez i predsjednik LD-a „Mosor“ Široki Brijeg Krešo Ćavar.