Novosti

LU "Kuna" Domaljevac: IZGRAĐENA VOLIJERA ZA PRIHVAT FAZANSKIH PILIĆA

Na inicijativu nekoliko lovaca, Izvršni odbor LU-a „Kuna“ Domaljevac, početkom 2020., donio je odluku o izgradnji natkrivene volijere za prihvat fazanskih pilića.

Početni radovi na izgradnji volijere, zbog epidemioloških razloga, odvijali su se u otežanim uvjetima. Sve radove na izgradnji volijere, čija je površina 1000 m², obavili su domaći lovci Volijera je ograđena žicom i natkrivena PVC mrežom, a od upada štetnika dodatno je osigurana  tzv. električnim pastirom. Unutar volijere nalaze se natkrivene nastambe za koncentratske hranilice i skrovišta za fazane, ograđeni i natkriveni dio za hvatanje divljači, pojilište i automatske hranilice za zrnastu hranu. Vrijednost ovog projekta je oko 12.000 KM, a većinu novca osigurala je LU „Kuna“. Volijera je završena krajem lipnja, a 500 fazanskih pilića, starih šest tjedana, ubačeno je u nju 4. srpnja, gdje su daljnju brigu o hranjenju i odgoju pilića preuzeli članovi LU-a „Kuna“.

Puštanju pilića u volijeru nazočili su načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Županije posavske Mato Brkić. Predsjednik i tajnik LU-a „Kuna“ Domaljevac, Joso Leovac i Darko Leovac, upoznali su goste s dotadašnjim radovima i planovima udruge, a oni su obećali daljnju potporu i suradnju.