Novosti

OTVORENO PRVENSTVO HLU-a „ORAO“ ČITLUK U LOVNOM STRELJAŠTVU

Natjecanje na streljani „Sveti Hubert“ u Donjem Malom Ograđeniku u Čitluku, 27. lipnja 2020., na Otvorenom prvenstvo Hrvatske udruge lovaca „Orao“ Čitluk, bilo je prvo ovogodišnje lovačko streljačko natjecanje, računajući sve članice Saveza. Koronavirus je učinio svoje i do tada planirana natjecanja bila su otkazana.

Na „Svetom Hubertu“ okupilo se 30 strijelaca iz osam ekipa. Domaći strijelci, te strijelci iz Busovače, Kiseljaka, Čapljine, Neuma, Širokog Brijega i Gruda. Zbog ograničavajućih mjera o prelasku državne granice, nisu mogli doći strijelci iz Ravnog, Župe Dubrovačke, Metkovića i Opuzena, koji tradicionalno sudjeluju na ovom natjecanju.

Uoči početka natjecanja nazočne je pozdravio predsjednik HLU-a „Orao“ Stojan-Stole Musa, a natjecanje je službeno otvorio Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk.

Pucale su se dvije serije po 15 golubova za ekipni poredak, a najbolja šestorica još jednu seriju za pojedinačni poredak. Domaći strijelci (Mario Dugandžić, Marinko Zovko, Tomislav Luburić i Marijan Luburić) u prvoj su seriji krenuli silovito i dali do znanja da neće biti nimalo gostoljubivi, kad je rezultat u pitanju. I u drugoj su seriji nastavili s odličnim pucanjem i nadmoćno osvojili prvo mjesto s pogođenih 85 golubova. Drugo mjesto pripalo je strijelcima LD-a „Mosor“ Široki Brijeg (Vladimir Mandić, Zoran Mandić, Tomislav Mandić i Marko Damjanović) sa 77 pogodaka, a sa 72 pogođena goluba strijelci LD-a „Zec“ Busovača (Slaviša Čavara, Mario Relota, Igor Relota i Igor Jurišić) morali su se zadovoljiti trećim mjestom.

Zanimljivo, rijetko se dogodi da među šest finalista za pojedinačni plasman uđu sva četiri člana jedne ekipe. To se ovdje dogodilo „Orlovim“ strijelcima, među koje su se uspjeli „ugurati“ jedino Ivica Bačić iz „Jadrana“ Neum i Marko Damjanović iz „Mosora“ Široki Brijeg.

Nakon uzbudljive finalne serije i raspucavanja za treće i prvo mjesto, pobijedio je Mario Dugandžić (29, 13). Drugi je bio Marijan Luburić (28, 14), treći Ivica Bačić (27, 14), četvrti Marinko Zovko (28, 13), peti Marko Damjanović (27, 13), šesti Tomislav Luburić (26, 13).

Pokal za treće mjesto u ekipnom dijelu uručio je Vlado Bošnjak, za drugo načelnik Policijske postaje Čitluk Željko Ostojić, a za prvo načelnik Općine Čitluk Marin Radišić.
Najboljim pojedincima pokale je uručio Stojan Musa, predsjednik „Orla“.

Na ovom su natjecanju domaći strijelci pokupili gotovo sve pokale, jedino im je Ivica Bačić iz Neuma uspio „oteti“ pokal za treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.