Novosti

Otvoreno prvenstvo HLU-a „Orao“ Čitluk

Osmo Otvoreno prvenstvo HLU-a „Orao“ Čitluk održano je 26. lipnja 2021. na streljani „Sv. Hubert“ u Donjem Malom Ograđeniku u Čitluku. Bilo je ukupno 38 natjecatelja, svrstanih u 11 ekipa. Osim domaćih strijelaca, na natjecanje su došli strijelci iz Busovače, Kiseljaka, Mostara, Širokog Brijega, Gruda, Čapljine, Neuma i Visočana – Dubrovnik.

Na početku strijelce je pozdravio domaćin, Mario Dugandžić, a potom se okupljenima obratio predsjednik Skupštine HLU-a „Orao“ Milenko-Mića Luburić, koji je prenio srdačne pozdrave predsjednika „Orla“ Stojana-Stole Muse, zaželio svima dobar rezultat i ugodan boravak na streljani te proglasio natjecanje otvorenim.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, sa 79 pogodaka, zauzeli su strijelci širokobriješkoga LD-a „Mosor“ (Tomislav Mandić, Vladimir Mandić, Edo Duraković i Marko Damjanović), drugo strijelci „Primorja“ iz Visočana (Nikša Lujo, Branimir Butigan, Hrvoje Pinčević i Nikša Kristović) sa 77 pogodaka, treći su bili domaćini (Mario Dugandžić, Marinko Zovko, Marijan Luburić i Tomislav Luburić), također sa 77 pogodaka.

Boreći se za titulu najboljeg u pojedinačnoj konkurenciji, u raspucavanju je najspretniji bio Nikola Vitković iz „Primorja“ Visočani, kojemu je to bilo prvi put pobijediti na jednome tako jakom natjecanju. Drugi je bio Alen Franić iz Neuma, treći Branimir Butigan iz Visočana, četvrti Tomislav Mandić iz Širokog Brijega, peti Vladimir Mandić iz Širokog Brijega, šesti Mario Dugandžić iz Čitluka.

Pokale i medalje najboljim ekipama i pojedincima uručili su Milenko-Mića Luburić i Mario Milićević, tajnik udruge.