Novosti

PRVENSTVO ČLANICA SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU

Dvadeset drugo Prvenstvo članica Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu – disciplina trap, održano 6. kolovoza 2022. godine na streljani „Jeleneži“ u Orašju.

Natjecali su se strijelci iz LU-a „Kuna“ Domaljevac, LSUG-a „Jarebica“ Štrepci, LD-a „Zec“ Busovača, LD-a „Lještarka“ Kiseljak, LD-a „Jarebica“ Mostar, LD-a „Mosor“ Široki Brijeg, HLU-a „Malič“ Grude, HLU-a „Orao“ Čitluk, LD-a „Galeb“ Čapljina, LU-a „Jadran“ Neum, naravno i domaćini. Ukupno su bila 33 natjecatelja odnosno devet ekipa. Ekipe iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Gruda nisu imale potreban broj strijelaca, najmanje tri, pa je žiri natjecanja dopustio da se međusobno popune.

Na početku, u ime domaćina, umjesto opravdano odsutnog predsjednika „Save“ Marinka Džoića, nazočnima se obratio Đuro Oršolić, a u ime Saveza njegov počasni predsjednik Ilija Vrljić.

Na startu natjecanja Ivica Bačić iz Neuma „ubio“ je petnaesticu, uzvratili su braća Luburići iz Čitluka također s petnaest pogodaka i tako nagovijestili borbu ovih dviju ekipa za prvo mjesto. U drugoj seriji petnaestica se „nasmiješila“ Alenu Franiću iz Neuma, Mati Oršoliću iz Orašja i Danku Blekiću iz Gruda, što je unijelo dodatnu napetost u konačni poredak.

Na kraju, prvo mjesto osvojila je ekipa LU-a „Jadran“ Neum (Ivica Bačić, Alen Franić, Nikša Kristović) sa 82 pogotka, drugo mjesto ekipa HLU-a „Orao“ Čitluk (Mario Dugandžić, Marinko Zovko, Marijan Luburić, Tomislav Luburić) sa 81 pogotkom, a treće LU „Sava“ Orašje (Mustafa Beširević, Nadir Nišlić, Mato Oršolić, Marinko Dominković) sa 77 pogodaka.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjednik je bio Marijan Luburić (29, 14), kojem je to bila peta titula sa saveznih natjecanja, drugi je bio Alen Franić (28, 14), treći Ivica Bačić (29, 13), četvrti Danko Blekić (28, 12), peti Tomislav Luburić (28, 11), šesti Mustafa Beširević (27, 11).

Valja posebno spomenuti mlade strijelce Danka Blekića iz Gruda i Luku Relotu iz Busovače, koji su bili pravo osvježenje na ovom natjecanju.

U svečanom dijelu, tajnica Saveza Jelena Ljubić uručila je predstavnicima ekipa diplome za sudjelovanje, pokale i medalje trima najbolje plasiranim ekipama uručio je gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, a nagrade najboljim pojedincima Đuro Oršolić.