Novosti

DRŽAVNO I REVIJALNO NATJECANJE HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU

Na streljani Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici kod Požege od 16. do 18. rujna 2022. godine održano je 27. državno prvenstvo i 17. revijalno natjecanje Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu.

Za titulu državnog prvaka u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji natjecalo se 126 lovaca iz 21 županijskog lovačkog saveza, a u revijalnom natjecanju nastupio je 41 natjecatelj iz 7 ekipa.

Poziv i čast sudjelovati u revijalnom dijelu ovoga natjecanja, u disciplini trap, imali su i strijelci Lovačkog saveza Herceg Bosne: Tomislav Mandić, Vladimir Mandić, Ivica Bačić, Jurica Smoljo i Alen Franić, predvođeni predsjednikom Saveza Draganom Gubercom i tajnikom Ivicom Lučićem.

Okupljenima su se na otvaranju obratili Branko Bertelović u ime Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Požege i Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza koji je za iduću godinu najavio i natjecanje u lovačkom trapu naziva „Kup Đure Dečaka“.

Predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne, Dragan Guberac, u svom je obraćanju zahvalio Hrvatskom lovačkom savezu na pozivu te istaknuo odličnu suradnju dvaju saveza i brojne nacionalne, kulturne i lovne poveznice koje spajaju hrvatski narod i hrvatske lovce u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U ime Ministarstva poljoprivrede RH okupljenima se obratio izaslanik ministrice Tomislav Žuglić, nakon čega je hicem iz lovačke puške otvorio natjecanje.

Svečano otvorenje svojim su nastupom propratili rogisti iz Osječko-baranjske županije.
U revijalnom dijelu natjecalo se sedam ekipa, gađajući 25 letećih meta u dvije serije. Najbolji rezultat ostvarila je ekipa Hrvatskih šuma, a drugi su bili strijelci Veleučilišta u Karlovcu. Strijelci koji su branili boje Lovačkog saveza Herceg Bosne zauzeli su treće mjesto. Četvrta je bila ekipa Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, peto mjesto pripalo je Hrvatskom lovačkog saveza, a šesto Hrvatskom sokolarskom savezu koji je prvi put sudjelovao na ovom natjecanju, a koje je uveličao i nastupom sa svojim sokolovima i orlovima koji su privukli veliku pozornost svih sudionika. Sedmo mjesto pripalo je ekipi Lovačke udruge „Dama“, čije lovkinje tradicionalno nastupaju na ovom natjecanju.

U natjecateljskom dijelu pobjednik Državnog prvenstva HLS-a u pojedinačnoj konkurenciji i ujedno i državni prvak je Majkl Brlas iz LS-a Virovitičko-podravske županije sa 77 od mogućih 80 pogodaka. Drugo mjesto osvojio je Ivica Flegar iz LS-a Varaždinske županije sa 75 pogodaka, treće Ante Matak iz LS-a Zadarske županije sa 74 pogotka, četvrti je bio Mario Genzić iz LS-a Zagrebačke županije, peti Ante Ponoš iz LS-a Šibensko-kninske županije.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa LS-a Virovitičko-podravske županije, drugo mjesto ekipa LS-a Zadarske županije, a treće mjesto osvojili su strijelci LS-a Krapinsko-zagorske županije.

Pokale, medalje i nagrade pobjednicima uručili su predsjednik HLS-a Ivica Budor, Nevenko Jakopović, dopredsjednik HLS-a i predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo HLS-a i Branko Bertelović, predsjednik LS-a Požeško-slavonske županije.